Vastaps és teltház a színházi találkozón

2017, október 31 - 09:07
Valamennyi előadást teltházas közönség előtt játszották az egyetemista színjátszók, akik 5. alkalommal látogattak el október 20-22. között a Debreceni Egyetemi Színházi Találkozóra.

A szakma és a közönség részéről is egyre nagyobb az érdeklődés a Debreceni Egyetemi Színház (DESzínház) éves nagyrendezvénye, a Debreceni Egyetemi Színházi Találkozó (DESzTV) iránt. A Csokonai Színháznak köszönhetően zsúfolásig megtelt a nagyvonalúan három estére a DESzínház rendelkezésére bocsájtott Horváth Árpád Stúdió Formanek-Pusztai: Senki sem mer egyedül élni című előadásán, ugyanúgy, mint a pécsi egyetemi színház Fluxus produkcióján. De ezen a helyszínen zajlott maga a megnyitó is, valamint itt mutatta be a DESz- Alkalmi Társulat „… de mivel saját képmására teremtett…” című darabját. A programok népszerűségét mutatta, hogy voltak, akik már ülőhelyhez sem jutottak egy-egy produkción.

Vendég volt a győri RÉV Társulat, akik az országot már meghódították Irinájukkal, amelyet most a debreceni közönség is láthatott a Nagyerdei Víztorony szabálytalan terében bemutatott előadásukon. Ugyancsak itt tapsolhatott a közönség a nagy sikerű Übü FC – döntő (DESz-Víg Karma) filmre vett változatának, és egy olasz nyelvű budapesti előadásnak. Az idegennyelvű előadások közül szintén a Víztoronyban aratott sikert a házigazdák Confuse a cat The Collection című angol előadása.


Szokatlan, de nagyon inspirálóan működő helyszín volt az egyetemi templom is, ahol egy vendégelőadás (Szegedi Egyetemi Színház: Nagyanyám immár …) és Gyöngy Dániel fizikai színháza kapott helyet.

A már megszokott egyetemi terekben is voltak bemutatók: a Studio 111-ben az angol nyelvű, az IEAS Theatre&Drama Tina Howe: Museum című előadását, valamint a DESz Újoncok Panelek című produkcióját vitték színre az előadók. Illetve az alagsori, kis próbaterem is előadások helyszíne volt.

A szervezők abban bíznak, hogy a következő évben már új, állandó helyen rendezheti meg a rangos fesztivált a Debreceni Egyetemi Színház.

Lukovszki Judit


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.