Elindult a keresztféléves felvételi

2017, november 8 - 10:07
Szociálpolitikus, sportközgazdász, növényorvos, gépész-, vagy biomérnök – a Debreceni Egyetemen ezeket is megtalálod. Az ország egyik legnagyobb felsőoktatási intézménye minden eddiginél több mesterszakon indít keresztféléves képzést 2018 februárjában.

A jövő év elején induló állami ösztöndíjas és önköltséges mesterképzésekre azok felvételizhetnek, akik rendelkeznek a szükséges felsőfokú végzettséggel vagy 2018 januárjában szerzik meg azt. A Debreceni Egyetem a tavalyihoz hasonlóan 7 karon, de az eddiginél jóval több, összesen 34 mesterszakot hirdetett meg keresztféléves képzésben nappali és levelező tagozaton.

Az intézmény idén 2125 hallgatót tud felvenni a februárban induló mesterképzéseire, a legnépszerűbb képzési területek között évek óta a gazdaságtudományok állnak az élen, de sokan választják a mezőgazdaság-, a műszaki-, és a természettudományi képzéseket is. 

A duális formában induló képzések iránt érdeklődőknek azt javasoljuk, hogy a Debreceni Egyetem és az érintett karok honlapján is keressék a duális képzésekkel kapcsolatos információkat, mert a felvi.hu oldalról is elérhető dualisdiploma.hu weboldal nem frissült a keresztféléves képzésekben közreműködő vállalati partnerek adataival.

A felvételizők kizárólag a felvi.hu honlapról elérhető e-felvételin keresztül nyújthatják be jelentkezéseiket és fizethetik be az eljárási díjat november 15-én éjfélig. Az e-felvételiben kitöltött jelentkezési űrlapot november 20-ig kell hitelesíttetni az ügyfélkapun keresztül.

A jelentkezők legfeljebb hat helyet jelölhetnek meg, ebből hármat díjmentesen. Ezen felül további három hely jelölhető meg, amelyekért egyenként 2-2 ezer forint kiegészítő díjat kell fizetniük a jelentkezéskor. A jelentkezéshez csatolni kell valamennyi szükséges dokumentummásolatot. A keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárás ponthatárait várhatóan január 24-én hirdetik ki.

A Debreceni Egyetem 2018 februárjában induló keresztféléves képzéseit ide kattintva megtekintheti. 

Sajtóiroda-TB


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.