Egyedülálló mesterképzés a DE-n

2017, november 10 - 10:44
Az országban elsőként a Debreceni Egyetem indít mesterszintű mezőgazdasági vízgazdálkodási mérnök képzést. Nappali és levelező tagozaton összesen 35-en kezdhetik meg tanulmányaikat az új mesterszakon 2018 februárjában. Jelentkezni november 15-éig lehet.

A klímaváltozás a mezőgazdaság területén világszerte vízgazdálkodási gondokat okoz. Egyre fontosabb az olyan komplex mesterszintű ismeretek elsajátítása, amelyekkel a leendő szakemberek hozzá tudnak járulni a problémák elhárításához – a feltárástól egészen a megoldások kidolgozásáig. Az ezt célzó mezőgazdasági vízgazdálkodási MSc-képzés indítását az Oktatási Hivatal az országban elsőként a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Karán engedélyezte.

Az új típusú területi vízgazdálkodással foglalkozó szak átfogja a hagyományos és precíziós öntözéstechnológiát, a vízrendezési és -minőségvédelmi feladatokat, a szennyvíz-, a szennyvíziszap- és a hígtrágyakezelést, a holtágak és vizes élőhelyek fenntartását. A hallgatók elsajátítják a földhasználattal összefüggő integrált vízgyűjtő gazdálkodási feladatokat, gyakorlatot szereznek a korszerű alkalmazott hidrológiai, hidraulikai, térinformatikai, távérzékelési, adatgyűjtési és modellezési kompetenciákban. A képzéshez nemzetközi szinten is kimagasló szintű technológiai, informatikai és gyakorlati lehetőségeket biztosít a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar.

A Debreceni Egyetem mezőgazdasági vízgazdálkodási MSc-képzésén nappali tagozaton húsz, levelezőn tizenöt hallgató kezdheti meg tanulmányait 2018 februárjában. Az alapdiplomával rendelkező hallgatók kizárólag a felvi.hu honlapon elérhető e-felvételin keresztül nyújthatják be jelentkezéseiket november 15-én éjfélig. További információkat a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar Tanulmányi Osztályán kaphatnak.

 

Sajtóiroda

 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.