Hiánypótló tesztelői kurzus

2017, november 16 - 14:16
A világon elsőként a Debreceni Egyetem Informatikai Karának Certified Tester Advanced Level Test Automation kurzusát akkreditálta az ISTQB szoftvertesztelői világszervezet. Az intézmény ezzel megkapta a lehetőséget, hogy hivatalos vizsgafelkészítő kurzust tartson.

A tesztautomatizálás a szoftvertesztelés egyik meghatározó területe, mely az utóbbi időben kiemelkedő figyelmet kapott. A tesztautomatizálás magas szakmai színvonalú oktatása világszinten is ritkaságnak számít.

A Debreceni Egyetem Informatikai Kar a Debreceni Tesztelő Kerekasztal partnereivel karöltve, az Epam Systems Kft. és a National Instruments Hungary Kft. gyakorló tesztelői szakembereinek a segítségével állította össze a képzés tananyagát, mely a világon elsőként nyerte el az akkreditációt.

A tananyag akkreditációját a HTB (Hungarian Testing Board), az ISTQB (International Software Testing and Qualification Board) szoftvertesztelői világszervezet teljes jogú egyedüli magyarországi tagszervezete végezte. Az ISTQB az a világszervezet, mely több mint 15 éve meghatározó szerepet tölt be a szoftvertesztelés területén, célja, hogy nemzetközileg elfogadott, egységesített képzési programokat biztosítson a tesztelői szakma számára.

A Debreceni Tesztelői Kerekasztal a szoftvertesztelői szakma debreceni képviselőiből jött létre. A kezdeményezés olyan platformot biztosít a szakmának, mely elősegíti a tesztelés presztízsnövelését és népszerűsítését, a tudásközvetítést, illetve a pályakezdők és a munkaerőpiac közötti kapcsolatteremtést.

Sajtóiroda


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.