Debreceni professzor - egri díszdoktor

2017, november 17 - 11:32
A régi magyar irodalom kutatása területén végzett kiemelkedő munkásságáért, és az egri Eszterházy Károly Egyetemért végzett áldozatos munkájáért díszdoktorává avatta az intézmény Bitskey Istvánt, a Debreceni Egyetem professor emeritusát.

A kitüntető Doctor honoris causa címet november 17-én, az „Eszterházy Károly – egy püspöki életmű a „tudományok és művészetek javára" című konferencia díszünnepségén vehette át Bitskey István.


Az Egyetem Nyelv- és Irodalomtudományi Intézete, valamint az Esterhazyanum Kutatócsoport közös javaslatára az egri intézmény Szenátusa egyhangúlag támogatta az adományozást.


Az ünnepeltet Pintér Márta dékán köszöntötte, ezt követően egy Bitskey Istvánról szóló kisfilmet is bemutattak.


A díszdoktori címet Liptai Kálmán rektor, Gebei Sándor egyetemi tanár és Pintér Márta dékán közösen adta át. Ezt követően a professzor megtartotta székfoglaló előadását „Eszterházy Károly korának katolikus megújulási törekvései” címmel.


Bővebb információ az Eszterházy Károly Egyetem honlapján olvasható.


Sajtóiroda – BZs

Fotó: Kakuk Dániel


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.