Kutatók és mérnökök fesztiválja

2017, november 23 - 08:43
A Természettudományi és Technológiai Kar legújabb duális képzéseit is megismerhették azok a középiskolások, akik ellátogattak szerdán a kar iTT Kutathatsz című Természettudományi és Mérnöki Fesztiváljára.

Két újabb szakon indít duális képzést a már meglévő négy mellett a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kara – jelentette be Kun Ferenc dékán november 22-én a kar iTT Kutathatsz című Természettudományi és Mérnöki Fesztiváljának megnyitóján.

- A villamos-, vegyész, és biomérnöki duális képzések mellett – a nagy iparági érdeklődés miatt – két természettudományi szakon: a geográfus MSc és a hidrobiológus MSc szakon is elérhető lesz jövő szeptembertől a duális képzés. Az érdeklődők már a januárban induló felvételi eljárásban jelentkezhetnek ezekre az új képzésekre – tájékoztatott Kun Ferenc. A dékán hozzátette: a cégek részéről is nagy az érdeklődés, mindkét szaknál több vállalati partner közül válaszhatnak majd a leendő hallgatók.

Az Agóra Tudományos Élményközpontban tartott fesztiválon több száz középiskolás ismerkedett meg a kar képzési és kutatási sokszínűségével, illetve azt is megtudhatták, hogy melyik képzéssel milyen területen tudnak majd elhelyezkedni.


Az intézetek előadásai mellett a standoknál testközelből tapasztalhatták meg, hogy mivel foglalkoznak a kutatók. Volt házi készítésű szolár aszaló, az érdeklődők mikroszkóp alatt tanulmányozhattak üledéklakó vízi állatokat, bogarakat, növényi magokat, valamint látványos kémiai kísérleteket végezhettek és matematikai fejtörőket oldhattak meg. A fesztiválon a kar duális partnerei is kiállítottak, így a diákok első kézből kaphattak információt a cégektől.

Sajtóiroda - TPL


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.