Aranyérmesek és mestertanárok

2017, november 23 - 14:07
A Debreceni Egyetem öt hallgatója és három oktatója részesült az Országos Tudományos Diákköri Tanács legmagasabb elismerésében. A Pro Scientia Aranyérmeket és a felkészítők Mestertanár Aranyérmét a Magyar Tudományos Akadémián adták át.


Országos Tudományos Diákköri Tanács (OTDT) november 20-án, Budapesten tartotta a XXXIII. Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK) ünnepi záróülését. A rendezvényen a legkiemelkedőbb eredményeket elérő 47 fiatal tudós, valamint a tudományos diákköri tevékenységet elkötelezetten és eredményesen támogató 55 oktató, kutató munkáját ismerte el kitüntetéssel az OTDT. A hallgatók Pro Scientia Aranyérmeket, felkészítőik Mestertanár Aranyérmeket vehettek át.

A Debreceni Egyetem legjobbjai a hallgatói tudományos életben:
Erdős Adél Dorottya – Gazdaságtudományi Kar (Agrártudományi Szekció)
Kiss Hanga Johanna – Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar (Agrártudományi Szekció)
Sütő Dávid – Gazdaságtudományi Kar (Közgazdaságtudományi Szekció)
Szücs Gábor - Bölcsészettudományi Kar (Humán Tudományi Szekció)
Virág Ádám - Bölcsészettudományi Kar (Társadalomtudományi Szekció)

A Debreceni Egyetem Mestertanárai:
Bényei Tamás egyetemi tanár - Bölcsészettudományi Kar (Humán Tudományi Szekció)
Papp Zoltán egyetemi tanár - Általános Orvostudományi Kar (Orvos- és Egészségtudományi Szekció)
Szőllősi László egyetemi docens - Gazdaságtudományi Kar (Agrártudományi Szekció)

A tudományos diákkör hatvan éve része a felsőoktatási tehetséggondozásnak. Az elmúlt évtizedek során hallgatók tízezrei voltak TDK-sok, és közülük sokan témavezetőként, bírálóként, zsűritagként, szervezőként ma is részt vesznek a mozgalomban. Az Országos Tudományos Diákköri Tanács által alapított Pro Scientia Aranyérmet 1989 óta kétévente 45-50 magyar fiatal kutató kapja meg, akik egyetemi pályafutásuk során tudományos munkájukkal (elsősorban az OTDK konferenciákon) kiemelkedőt alkottak.

Sajtóiroda - BZs
Fotó: Bartos Gyula/EMMI


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.