A vizes vb szervezői oldalról

2017, november 23 - 15:00
Két év és hatezer ember kemény munkája – a FINA vizes világbajnokság speciális kihívásait, eredményeit, nehézségeit mutatták be a Debreceni Egyetem hallgatóinak csütörtökön egy rendhagyó előadáson a szervezők.

A Gazdaságtudományi Kar Sportgazdasági és -menedzsment Tanszéke, Marketing és Kereskedelem Intézete, valamint a DAB Sportbiológiai és Mozgásszervi Szakbizottsága által szervezett eseményen marketing és rendezvényszervezési szempontból ismertették a hazai rendezésű nemzetközi sportrendezvényt.

- Mi legtöbbször csak a száraz tudományt tudjuk átadni a hallgatóinknak, ezért szerettünk volna a gyakorlat oldaláról is rávilágítani ennek a nagy sikert aratott nemzetközi sporteseménynek a legfontosabb szervezési és marketing feladataira – hangsúlyozta Bácsné Bába Éva, a Sportgazdasági és -menedzsment Tanszék vezetője.

A Böszörményi úti campuson tartott előadáson a Bp2017 Világbajnokságot Szervező és Lebonyolító Nonprofit Kft. két vezető szakembere árulta el a kulisszatitkokat az érdeklődőknek.

- Ez a vb Magyarországon nagyságrendjében egyedülálló volt, ezért szeretnénk a felhalmozott tudást és tapasztalatot megosztani a jövő marketing szakembereivel, sportszervezőivel. Viszont Debrecen számos nagy sporteseménynek adott már otthont, úgyhogy korábban mi is jöttünk ide tanulni. Többek között az úszó országos bajnokságon lestünk el szervezési, lebonyolítási praktikákat – mesélte Szántó Éva ügyvezető.

A hazánkban rendezett világversenyt nemcsak a sportolók, a média és a közönség, hanem a nemzetközi szövetség elnöke is az eddig rendezett legjobb vizes világbajnokságnak nevezte.

- A siker kulcsa marketing szempontból talán az volt, hogy remek arculatot tudtunk összeállítani, ami a helyszíneken és a képernyőn is nagyon jól mutatott. De a legnagyobb siker talán annak köszönhető, hogy a magyar társadalomba már beágyazódott a vizes sportok iránti őrület – fogalmazott Kárpáti Gábor marketing és projekt igazgató. Hozzátette: A leghangsúlyosabb üzenet a hallgatók számára azonban szerintem az, hogy nagyon fontosak azok az ismeretek, melyeket itt az egyetemen el lehet sajátítani, hiszen ezeket kell követni a való életben is, csak sokkal gyakorlatiasabb módon – foglalta össze a szakember.

A rendhagyó előadáson az egyetem sportszervező és a kereskedelem marketing szakos hallgatói vettek részt, akik számos helyi sporteseményen láttak már el önkéntes munkát, néhányuk a vizes vb-n is komoly szervezői feladatokat végzett.

Sajtóiroda - TB
 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.