Science Café a Mikulás jegyében

2017, december 4 - 10:32
Bár mára jelentősen átalakult a hagyomány, azért december 6-án minden gyermek kitisztított csizmájába ajándék kerül. Az idei szezonzáró Science Café témaválasztása tehát nem véletlen: „Szent Miklóstól Mikulásig” címmel hallhatnak előadást az érdeklődők.

- Szent Miklós püspök életéhez több legenda és csodatétel kapcsolódik, amelyek tovább élése napjainkban is tetten érthető. A magyar néphagyományban Miklós napjához (december 6.) jelesnapi szokásokat társítunk, ami a globalizáció hatására mára nagymértékben átalakult – mondta az unideb.hu portálnak Csontos Anna PhD-hallgató, aki „Szent Miklóstól Mikulásig” címmel tart előadást a Debreceni Egyetem tudományos ismeretterjesztő sorozatában.

A program a Miklós napi szokásokhoz kapcsolódóan átfogó, kultúrtörténeti bemutatást nyújt, és a magyar nyelvterület szokásai mellett a világ többi táján megjelelő kultuszra is kitér.

Aki ellátogat december 6-án, szerdán 17 órakor a Fórum Üzletközpont Libri Könyvesboltjába, érdekességeket hallhat – többek között – az évente megrendezett Mikulás kongresszusról és a Mikulásról mint az irodalmi művek szereplőjéről is.

Az esemény facebook oldala: https://goo.gl/4D4cYx

Sajtóiroda - BZs


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.