Morális dilemmák a tudományban

2017, december 5 - 16:04
A fiatal kutatók közösségének találkozási pontjaként közösen tartott konferenciát a Debreceni Egyetem és a Debreceni Református Hittudományi Egyetem Doktorandusz Önkormányzata. A hit és a tudomány kapcsolatáról értekeztek.

Morális dilemmák a tudományban címmel második alkalommal rendezett multidiszciplináris konferenciát a Debrecenben működő két felsőoktatási intézmény fiatal kutatói közössége. A szervezők célja, hogy a tradicionálisan erős szakmai-tudományos kapcsolatok és együttműködések ápolása mellett a város kulturális és tudományos életét még színesebbé, gazdagabbá tegyék a két felsőoktatási intézmény közös szakmai találkozója által.

 

A rendezvény megnyitóján az egyetemek tudományos rektorhelyettesei méltatták a konferencia ötletét, illetve a már elmúlt években elindult közös gondolkodás lépéseit, a szakmai kapcsolatok alakulását. Csernoch László és Baráth Béla Levente emellett kiemelte, hogy mennyire fontos a diákok egységessége Debrecenben, illetve a konferencia hagyományainak ápolására és folytatására bíztatták a jelenlévőket.

A hit és a tudomány kapcsolatáról húsz előadás keretében értekeztek a Debreceni Egyetem és a Debreceni Református Hittudományi Egyetem fiatal kutatói, az eseményről további részleteket a Hallgatói Önkormányzat weboldalán olvashatnak.

 

http://dehok.unideb.hu/hu/hirek--esemenyek/fiatal-kutatok-a-tudomanyert

 

 

 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.