Külföldi oktatók találkozója a BTK-n

2017, december 15 - 12:20
Kötetlen baráti találkozó keretében köszönték meg a Bölcsészettudományi Karon dolgozó külföldi oktatók munkáját a december 13-án rendezett házi ünnepségen.

Hagyományteremtő szándékkal rendezett kari találkozót a BTK, amelynek vezetése fontosnak tartja, hogy az itt dolgozó hazai és külföldi oktatók kötetlen keretek között is találkozhassanak egymással.


– Felbecsülhetetlen értékű az a sokrétű munka, amellyel hozzájárulnak az itt folyó oktató- és kutatómunka sikeréhez – mondta köszöntőjében Keményfi Róbert. A dékán – aki röviden ismertette a kari vezetés stratégiai elképzeléseit - kiemelte a külföldi oktatók tevékenységének fontosságát. Többek között hangsúlyozta, hogy a bölcsészettudomány területén elért eredmények „nemzetköziesítése” mennyire fontos, és ebben milyen nagy szerepe van azoknak az oktatóknak, akik a világ sok országából érkeztek a Debreceni Egyetemre. Hangsúlyozta: - Igen nagy a jelentősége annak, hogy a magyar oktatók, kutatók nemzetközi szinten is elismertté váljanak, és ennek érdekében a kar különféle módon igyekszik támogatni az itt dolgozókat, ugyanakkor méltó módon fogadni, segíteni a velük együtt dolgozó külföldi kollégáikat is.


Az eseményen Molnár Judit, a BTK külügyekért felelős tanácsadója röviden összefoglalta a kar, illetve az egyetem külügyi kapcsolatainak történetét, felhívva a figyelmet számos új lehetőségre, amelyben kérte a külföldi oktatók segítségét megköszönve az idáig végzett értékes munkájukat.


A kellemes hangulatú vacsorán 11 ország oktatói vettek részt, akik nagyra értékelték, és köszönték a kezdeményezést, amely egyértelműen további együttműködésre ösztönözte őket.


BTK/Sajtóiroda


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.