Közösen a Partium fejlődéséért

2018, január 18 - 16:43
A Debreceni Egyetem Hatvani István Szakkollégiuma január 16-án együttműködési megállapodást írt alá Nagyváradon a Partiumi Területi Kutatások Intézetével. A cél a térséget érintő tudományos tevékenység összehangolása.

A szakkollégium és az intézet stratégiai célkitűzése, hogy hozzájáruljanak a történelmi Partium-régió magyarlakta térségeinek gazdasági, kulturális és idegenforgalmi fejlődéséhez, támogassák a határ két oldalán élő magyar közösségek közötti kapcsolatok erősítését, segítsék a magyarság értékmegőrző képességének és egymás iránti felelősségérzetének elmélyítését.


A közös munka kiemelt célja a történelmi Partium-régió magyarlakta térségeinek fejlesztésére irányuló kutatási kapacitások összehangolása, kutatói teamek közreműködésével megvalósuló komplex kutatási projektek előkészítése és megvalósítása, ezekhez kapcsolódóan a kutatásmenedzsment-kapacitások növelése.

Sajtóiroda

 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.