Sikeresek és eredményesek

2018, január 29 - 15:59
Az Új Nemzeti Kiválóság Program (ÚNKP) sikeres pályázatainak keretében megvalósult kutatások eredményeiről adott számot hétfőn 38 nyertes pályázó a Debreceni Egyetem Tudományos Igazgatóságának konferenciáján.

A 2017/18-as tanévben a Debreceni Egyetem 213 nyertes pályázója – alap- és mesterszakos hallgatók, doktoranduszok, doktorjelöltek, oktatók és kutatók – öt, illetve tíz hónapon keresztül részesül különböző összegű ösztöndíjban, összesen 377,65 millió forint értékben.

- Mivel a támogatás elsősorban kutatásra fordítható, így fontos az egyetem számára is, hogy lehetőséget teremtsen az új tudományos eredmények bemutatására, ösztönözve ezzel a tehetséges hallgatókat és fiatal oktatókat további kiváló teljesítmények elérésére – mondta az unideb.hu portálnak Varga Zsolt tudományos igazgató, az intézmény ÚNKP-koordinátora.


A konferencia 5 szekcióban - Bölcsészettudományok–Zeneművészet, Orvos- és egészségtudományok, Társadalomtudományok, Agrártudományok, Műszaki tudományok-Természettudományok – zajlott az egyetem Főépületében, ahol az első félévre ösztöndíjat szerzők a tudományterületek jeles professzorai, oktatói előtt adtak számot eddig elért eredményeikről.

- A sikeres pályázók számára fontos, hogy előadáson mutathatják be eredményeiket, hiszen így azonnali visszajelzést is kaphatnak arról, milyen irányban haladjanak tovább a kutatómunkában – hangsúlyozta Mándy Zsuzsa, a Tudományos Igazgatóság munkatársa, a konferencia főszervezője.

A sorozat június 18-án folytatódik, amikor azok kapnak majd szakmai bemutatkozási lehetőséget, akik 10 hónapra, illetve a 2. félévre nyerték el az ÚNKP ösztöndíjat.

Sajtóiroda - BZs


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.