Jelentkezz iDE!

2018, február 7 - 13:43
Február 15-én jár le a felvételi jelentkezési határidő. A Debreceni Egyetem 14 karára államilag finanszírozott és önköltséges, alap-, mester- és osztatlan képzés, valamint felsőoktatási szakképzés keretében 11 és fél ezer hallgatót vesznek fel.

A Debreceni Egyetem szinte valamennyi, összesen 12 tudományterületen kínál képzést a jelentkezőknek. Szeptembertől 59 alapszak, 72 mesterszak, 6 osztatlan és 7 felsőoktatási szakképzés indul.

- A Debreceni Egyetem népszerűsége évek óta töretlen. Ez többek között a képzés minőségének köszönhető. Az intézmény az országban a 2. a jelentkezések és a felvettek számát tekintve. Az egyetem a nemzetközi rangsorokban is a legjobbak között van.  Nagyon jó az itt végzettek elhelyezkedési lehetősége, hiszen az egyetem folyamatosan egyeztet a gazdasági szereplőkkel, cégekkel a piaci igényekről, és ehhez igazítja képzési kínálatát – emelte ki Bartha Elek oktatási rektorhelyettes a közelgő jelentkezési határidő kapcsán tartott szerdai sajtótájékoztatón a Debreceni Egyetemen. 

Bartha Elek hozzátette: az egyetem egyre több nagy nemzetközi céggel épít ki kapcsolatot.

- Az, hogy a vállalatok projektjeiben a Debreceni Egyetem képzési és kutató helyként is szerepel, a hallgatók számára olyan egyedülálló lehetőségeket teremt, ami más intézményekben nincs – hangsúlyozta az oktatási rektorhelyettes.

Januárban jelent meg a Felvételi Tájékoztató kiegészítése, amely több újdonságot tartalmaz.

- Három újdonság szerepel a friss kiadványban. Duális képzésben is elindul az Egészségügyi Kar szociális munka alapképzési szak, a turizmus-vendéglátás felsőoktatási szakképzést levelező tagozaton is elkezdhetik a hallgatók Kisvárdán illetve, a Műszaki Kar műszaki menedzser szakán pedig légiközlekedés menedzsment specializáció is lesz – ismertette Pósánné Rácz Annamária oktatási igazgató.

Idén először lehet jelentkezni rekreációszervezés és egészségfejlesztés szakirányra a sport- és rekreációszervezés alapszakon, az agrármérnöktanár, vagy a közgazdásztanár mesterképzésre, a mezőgazdasági vízgazdálkodási mérnöki mesterszakra, valamint az olasz nyelv és kultúra tanári osztatlan mesterszakra.

- A Debreceni Egyetem nyújtja a legszélesebb képzési kínálatot, emellett itt van a legnagyobb, legaktívabb hallgatói közösség.  A felvettek 86%-át modern, jól felszerelt kollégiumokban helyezhetik el, a hallgatók különböző ösztöndíjakra pályázhatnak, és rengeteg a szórakozási lehetőség.  Itt van az ország legnagyobb hallgatói klubja, a HALL, nyáron pedig a Campus Fesztivál, és igazi közösségi élményt garantál a tanévnyitó stadionshow, a yoUDay is – mondta a DEHÖK kabinetfőnöke. 

Molnár Dániel kiemelte emellett a Debreceni Egyetem sportprogramját, a Sporttudományi Oktatóközpont, a Sportdiagnosztikai, Életmód- és Terápiás Központ létrehozását és az Unifit fitneszközpont megnyitását.

A felvételi jelentkezések határideje – amit kizárólag elektronikusan lehet benyújtani – 2018. február 15. A jelentkezőknek érdemes odafigyelni a jelentkezést követő hitelesítésre is (február 20.).  A ponthatárokat várhatóan 2018. július 25-én hirdetik ki.

Sajtóiroda-CzATisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.