Orvosképzést segítő felajánlás

2018, február 7 - 14:04
A Debreceni Egyetem elsőéves orvostan- és fogorvostan-hallgatóinak gyakorlati képzésében nyújtanak segítséget a Medicor Kéziműszer Zrt. által felajánlott világszínvonalú orvosi eszközök. A társaságtól idén 764 gyakorlókészletet kapnak a diákok.

Az orvosi kéziműszergyártás élvonalát képviselő debreceni vállalat fontosnak tartja az orvosképzés segítését, hozzájárulva a minőségi gyógyítás fejlesztéséhez, ezért évek óta támogatja a Debreceni Egyetem elsőéves orvostan- és fogorvostan-hallgatóit.

Az anatómiai és patológiai gyakorlathoz szükséges készleteket idén is csaknem 800 magyar és külföldi diák kapja meg a társaság ajándékaként.

A Medicor összesen 764 darab szikéből, csipeszből és ollóból álló gyakorlókészletet adományoz a hallgatóknak. A nélkülözhetetlen eszközökből 590-et az Általános Orvostudományi Kar Hallgatói Önkormányzata vesz át és juttat el az elsőéves hallgatókhoz, a Fogorvostudományi Kar hallgatói pedig 174 ingyenes készletet kapnak.

A vállalat az egyetem Sebészeti Műtéttani Tanszékét is támogatja a sebészeti technikák elsajátításához kifejlesztett eszközökkel, az ott folyó színvonalas oktató és kutató munka elősegítésének érdekében. A partnerek a műszerfejlesztések területén is szorosan együttműködnek, hogy a cég műszerválasztékával igazodni tudjon az elvárásokhoz és a nemzetközi piac magas szintű követelményeihez.

Sajtóiroda-MM


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.