Izraeli delegáció az egyetemen

2016, szeptember 15 - 15:44
Négynapos debreceni látogatása során az egyetemet is felkereste az izraeli testvérváros, Rishon LeZion delegációja.

 

A Dov Zur polgármester vezette küldöttséget Bartha Elek oktatási rektorhelyettes fogadta szeptember 14-én a Főépületben.


A vendégek elsősorban az egyetem oktatási-képzési kínálata iránt érdeklődtek, nem véletlenül, hiszen az intézményben a legutóbbi statisztikák szerint 279 izraeli állampolgárságú hallgató tanul, és ez a szám az elmúlt években egyre csak emelkedett. A legtöbben valamely orvosi képzési programban (általános orvos, fogorvos) vesznek részt.


Bartha Elek rektorhelyettes az egyetemet ismertetve kiemelte, hogy az intézmény a legszélesebb hazai képzési kínálatot nyújtja, és a nálunk tanuló 4 ezret meghaladó számú külföldi hallgató - ami az egyetemi diákság 15 %-át jelenti - az egyik legmagasabb szám a magyarországi egyetemek viszonylatában.


A Debreceni Egyetem izraeli kapcsolata nem újkeletű, idén legutóbb a Ben Gurion Egyetemmel közösen benyújtott sikeres pályázatnak köszönhetően 8 oktatói és munkatársi mobilitásra nyertünk forrást.
Az izraeli testvérvárosban, Rishon LeZion-ban is működik felsőoktatási intézmény, a College of Management-Academic Studies magánegyetem, izraeli viszonylatban kiemelkedő képzést nyújt pénzügyi és menedzsment területen. Karai: Üzleti tudományok, Jog, Média, Közgazdaság, Számítástechnika, Viselkedéstudományok és Belsőépítészet.


A delegáció tagjait különösen érdekelték Debrecen kulturális és szociális adottságai (programok, szálláshelyek, repülőtér), amelyek alkalmassá teszik a testvérvárosi kapcsolat további erősítését azzal, hogy a jövőben még több izraeli diák folytatná tanulmányait a Debreceni Egyetemen.


Sajtóiroda - BZs

 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.