Erősödő dél-afrikai kapcsolat

2018, február 15 - 16:03
A Debreceni Egyetem képzési kínálatával, a Stipendium Hungaricum nyújtotta ösztöndíj-lehetőségekkel ismerkedett és az itt tanuló diákokkal is találkozott csütörtökön a Pumla Nene, a Dél-Afrikai Köztársaság Magyarországi Nagykövetségének első titkára vezette delegáció.

A küldöttséget az intézmény általános rektorhelyettese, Pintér Ákos fogadta. A Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi, Általános Orvostudományi, Fogorvostudományi,  Informatikai, Népegészségügyi, Műszaki, valamint Természettudományi és Technológiai Karán jelenleg 24 dél-afrikai diák tanul, 11-en a magyar kormány támogatásával, a Sipendium Hungaricum ösztöndíjprogram keretében.

- Számunkra rendkívül fontos a nemzetközi kapcsolatok erősítése és építése, legyen az akár olyan távoli ország is, mint a Dél-Afrikai Köztársaság, hiszen a Debreceni Egyetem jó hírét viszik a világban, tovább növelve ezzel a külföldi hallgatók érdeklődését az itt folyó angol nyelvű képzések iránt – mondta a találkozót követően az unideb.hu portálnak Pintér Ákos.


A delegáció programja a Nemzetközi Oktatást Koordináló Központban folytatódott, ahol a Stipendium Hungaricum program nyújtotta lehetőségekről egyeztetett, majd találkozott az itt tanuló dél-afrikai hallgatókkal.

Pumla Nene egyébként nem első alkalommal tett látogatást az egyetemen, hiszen tavaly Bartha Elek oktatási rektorhelyettessel tanácskozott.

A Debreceni Egyetemen a 2017/18-as tanévben 109 ország több mint ötezer diákja folytatja tanulmányait.

Sajtóiroda - BZs


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.