Informatikai doktoranduszok iskolája

2018, március 5 - 15:35
A számítógépes grafika és a modellezés volt a témája az informatikai és matematikai PhD-hallgatók 5. nemzetközi téli iskolájának, melynek idén a Debreceni Egyetem Informatikai Kara adott otthont.

A BME-ről, az ELTE-ről és az SZTE-ről is érkeztek oktatók a Debreceni Egyetem Informatikai Karára, a Doktoranduszok Országos Szövetsége Matematikai és Informatikai Tudományok Osztályának rendezvényére, a 5th Winter School of PhD Students in Informatics and Mathematics-re (WSPS V.), melynek szervezésében a kar Informatikai Tudományok Doktori Iskolája és a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság is közreműködött.

A három napos téli iskolában 6 meghívott előadó beszélt többek között a 3D-s modellezésről és nyomtatásról, a kiterjesztett és virtuális valóságról, illetve a Monte Carlo-módszerekről a doktoranduszoknak, akik a poszter szekcióban mutatták be kutatási témáikat.

Mihálydeák Tamás, az Informatikai Kar dékánja a pénteki megnyitón mondott köszöntőjében a PhD-képzés fontosságát hangsúlyozta.

- A kar életében meghatározó szerepet játszik az Informatikai Tudományok Doktori Iskolája, hiszen így nem csak alap- és mesterképzést, de a megfelelő tudományos utánpótláshoz nélkülözhetetlen PhD-képzést is biztosítunk. Az ilyen szakmai tanácskozásokon pedig nemcsak a legújabb eredményeket és módszerek sajátíthatják el, de megismerhetik egymás kutatási területeit is – emelte ki Mihálydeák Tamás.

Sztrik János
, az Informatikai Tudományok Doktori Iskola vezetője ugyancsak a személyes találkozások fontosságát hangsúlyozta, amelyek megfelelő táptalajt jelentenek az új tudományos kapcsolatoknak, közös kutatásoknak és publikációknak.


Fazekas Attila oktatási dékánhelyettes, a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Hajdú-Bihar Megyei Területi Szervezetének elnöke felidézte, hogy az 50 évvel ezelőtt alapított szervezet volt az első, amelyik felkarolta az informatika alkalmazását, fejlesztését, eredményeinek ismertetését. Fazekas Attila megjegyezte, hogy az ilyen konferenciák hozzájárulnak a jövő informatikai vezetőinek képzéséhez.

Sajtóiroda - TPL


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.