Kerekasztal a határon túli oktatásról

2018, március 8 - 13:28
Négy ország képviselői vitatták meg a határon túli magyar kisebbségek oktatási és nyelvi helyzetét a szerdán rendezett tanácskozáson a Debreceni Egyetemen. Az eseményre Erdélyből, Felvidékről, Kárpátaljáról és a Vajdaságból is érkeztek vendégek.

A Doktoranduszok Országos Szövetsége Történelem- és Politikatudományi Osztálya és a Debreceni Egyetem Doktorandusz Önkormányzata közösen szervezett kerekasztal-beszélgetést a határon túli magyar kisebbségek oktatásáról és nyelvi helyzetéről.

- A nemzeti-etnikai kisebbségek oktatásának és a közösségek identitástudatának megőrzése fontos kérdés. Egyetemünk mindig kiemelten figyelt a határon túli magyarság oktatási ügyeire, emellett a Hallgatói Önkormányzat mellett egyre több diák és a rektori vezetés is csatlakozott a Minority Safepack európai polgári kezdeményezéshez – fogalmazott a kerekasztal-beszélgetés megnyitóján Bartha Elek, a Debreceni Egyetem oktatási rektorhelyettese.


Az esemény moderátora Jávor András, a Debreceni Egyetem rektori főtanácsadója felvezetőjében az intézmény határon túli kapcsolatairól beszélt. Kiemelte, hogy a közeljövőben indul egy projekt, amelynek keretében határon túli képzések fejlesztésével foglalkozik majd az intézmény.

A teljes cikk és a rendezvényen készült videó a DEHÖK weboldalán érhető el.

DEHDK Sajtóiroda


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.