Szumó a Kossuth Gyakorlóban

2018, március 29 - 10:32
Lego robotok küzdöttek meg egymással szerdán a Debreceni Egyetem gyakorlóiskolájában. A programozott szerkezeteket gyerekek építették a robotika szakkörön.

Nem túlsúlyos japán harcosok, hanem apró robotok próbálták meg egymást kilökni egy kör alakú pályáról szerda délután a Kossuth Gyakorló Arany János téri iskolájában. A második alkalommal megrendezett városi Lego Sumo Bajnokságra a házigazda Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája mellett tíz intézményből, köztük egy balmazújvárosi iskolából és egy gimnáziumból is érkeztek kétfős csapatok saját építésű versenyzőikkel.

- Csaknem hat éve tartunk robotika foglalkozásokat az Arany János téren, amelyek kifejezetten népszerűek a gyerekek körében. Játékosan fejlesztik a diákok mechanikai készségét, illetve bevezetik őket a programozás világába – mondta Denichné Hajdu Mónika Tímea intézményvezető-helyettes.

A városi Lego Sumo Bajnokságot az egy pályaorientációs pályázat keretein belül rendezték meg, amelynek célja, hogy felkeltse a gyerekek érdeklődését a természet- és műszaki tudományok, valamint a matematika és az informatika iránt. Az a robot győzött, amelyet a három perces összecsapások alatt a legkevesebbszer szorítottak ki a 123 centiméteres mini dohjóról.

 

Eredmények:


I. MASTERS - Kossuth Gyakorló Arany János téri feladatellátási hely (Kovács Zalán és Győrvári Viktor, felkészítő tanáruk Ardai Sándor)
II. KISOTÓ - Gönczi Pál Általános Iskola (Szentesi László és Kerekes Tamás, felkészítő tanáruk Fazekas Sándorné)
III. Balmaz-BrickMaster - BSZC Veres Péter Gimnázium és Szakközépiskola (Gercsák Tamás, Höbe Erik, felkészítő tanáruk Orbán Róbert)

 

Sajtóiroda - TB

 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.