Gyakornoki Fórum 2018

2018, április 3 - 14:34
A hallgatók az aktuális gyakornoki lehetőségekkel ismerkedtek, az oktatók és a fogadó cégek pedig a képzéssel kapcsolatos fejlesztési elképzeléseiket vitatták meg a Debreceni Egyetem Böszörmény úti campusán tartott rendezvényen.

Több mint 30 cég részvételével harmadik alkalommal szervezett közös Gyakornoki Fórumot az egyetem Gazdaságtudományi Kara (GTK), valamint a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kara (MÉK) április 3-án. A két kar összesen több mint ezer partnerrel áll szerződéses kapcsolatban azért, hogy hallgatóik a legmegfelelőbb gyakorlati helyek közül választhassanak.

- Hallgatóink száma évről-évre folyamatosan emelkedik, ezért kiemelten fontos számunkra, hogy rendszeresen tapasztalatot cseréljünk a gyakorlati helyet kínáló szervezetekkel, ismerjük a hallgatóinkat fogadó partnercégeink elvárásait – hangsúlyozta Pető Károly, a GTK dékánja a rendezvény megnyitóján.

A Debreceni Egyetem két karán évente összesen ezer hallgató vesz részt gyakorlati képzésben, és egyre többen végzik tanulmányaikat duális formában. A GTK jelenleg négy szakon teszi ezt lehetővé hallgatói számára, a MÉK-en pedig öt képzés indult ebben a gyakorlatorientált rendszerben.

- A 12 hetes összefüggő szakmai gyakorlat az egyik legmeghatározóbb része hallgatóink tanulmányainak, ezért számunkra is elengedhetetlen, hogy jó kapcsolatot ápoljunk az őket fogadó cégekkel, vállalkozásokkal, illetve folyamatosan bővítsük partnereink körét, hiszen a közel jövőben több új szak indítását is tervezzük – emelte ki Juhász Csaba, a MÉK dékánhelyettese.

A két kar gyakorlati képzéseivel kapcsolatos adminisztratív és szervezési feladatokat a MAG Praktikum Nonprofit Kft. végzi. A cég a gyakornokokkal és az őket fogadó partnerekkel egy kérdőíven értékelteti a közös munkát a gyakorlatai idő végén.

- A felmérésünkből kiderült, hogy a végzett hallgatók több mint fele azonnal el is tud helyezkedni a korábbi gyakorlati helyén, ami nagyon jó arány. Megtudtuk azonban azt is, hogy mivel egyre nagyobb a kereslet a jó munkaerő iránt, ezért a frissen végzett diplomás szakemberek egyre magasabb elvárásokat támasztanak leendő munkáltatójuk felé – részletezte Dékán Tamás ügyvezető.

A gyakornoki pozíciókat kínáló cégekkel a kerekasztal-beszélgetést követően ismerkedhettek meg a hallgatók a Böszörményi úti campus aulájában rendezett börzén.

Sajtóiroda - TB

 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.