Round University Ranking 2018

2018, április 9 - 14:44
Felkerült a Debreceni Egyetem a Round University Ranking (RUR) 2018-as felsőoktatási világrangsorára. A vizsgált területek közül az intézmény a nemzetközi mutatók terén érte el a legjobb eredményt.

A moszkvai székhelyű, független RUR Rankings Agency 2010 óta jelenteti meg rangsorát. A listán a világ legjobb 1000 egyetemét értékelik 20 tényező alapján 4 alapvető területen: oktatás (40%), kutatás (40%), nemzetközi mutatók (10%) és pénzügyi fenntarthatóság (10%).

A most nyilvánosságra hozott, 2018. évi világrangsorba bekerült a Debreceni Egyetem (DE) is. Intézményünket az 586. helyre rangsorolták a lista készítői.

Az egyetem a nemzetközi mutatók terén érte el a legjobb, 460. helyezését – tájékoztatott a hétfőn nyilvánosságra hozott adatokról a DE Tudományos Igazgatósága.

A rangsor élén listavezetőként három Egyesült Államokban működő intézmény, a Harvard University, a University of Chicago és a California Institute of Technology (Caltech) szerepel. A három, listára kerülő magyar intézmény közül a Közép-európai Egyetem (CEU) a 251.a Semmelweis Egyetem a 336., a Debreceni Egyetem pedig az 586.helyezést érte el.

Bővebb információ:

Debreceni Egyetem: http://roundranking.com/fact-files/university-of-debrecen-s.html?sort=O&year=2018&subject=SO

Világrangsor: http://roundranking.com/ranking/world-university-rankings.html#world

Sajtóiroda – BZs

 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.