Ízek és kultúrák fesztiválja

2018, április 24 - 14:13
Húsz ország, többek között: Brazília, Kína, Izland, Indonézia, Izrael, Japán, Kazahsztán, Kenya, Jemen és Szíria csapatának nemzeti különlegességeit kóstolhatják meg a látogatók pénteken a Debreceni Egyetemen. Jön a 13. International Food Day!

Hazájuk legfinomabb ételeit készítik el, hagyományos viseletekkel, zászlókkal, zenével, tánccal pedig kultúrájukat mutatják be a Debreceni Egyetem külföldi hallgatói április 27-én. A hazai felsőoktatási intézmények közül itt tanul a legtöbb, csaknem ötezer külföldi diák, akik több mint száz országból érkeztek. Többek között ezért működik a Debreceni Egyetemen - szintén egyedülállóan az országban - külföldi hallgatókat tömörítő kari hallgatói részönkormányzat.

Az International Student Union idén 13. alkalommal rendezi meg az International Food Dayt, amely ezúttal új helyszínen, a Debreceni Egyetem Főépülete előtti téren várja a különleges ízekre vágyókat.
További információk a DEHÖK weboldalán, illetve a rendezvény közösségi oldalán érhetők el. 

Addig is íme egy kis ízelítő a különleges gasztronómiai és kulturális forgatagról. A nemzeti ízek versenyén tavaly tizenöt ország mintegy száz diákja készítette el specialitásait, amelyeket több mint ötezer érdeklődő kóstolt meg.Sajtóiroda-TB


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.