Tippek a sikeres publikációhoz

2018, április 25 - 08:33
Az egyik legelismertebb román tudományos folyóirat főszerkesztője és szerkesztőbizottságának két tagja osztotta meg az eredményes publikálás titkait a Debreceni Egyetem doktoranduszaival a Gazdaságtudományi Kar hétfői workshopján.

A 20 éves múltra visszatekintő Amfiteatru Economic című folyóirat egy Q2-es besorolású (Scopus) impaktfaktoros lap, amely komoly szakmai publikációkat közöl gazdaságtudományi témákban. Ahhoz, hogy valaki doktori fokozatot, majd később professzori címet szerezzen, minél több hasonló folyóiratban kell megjelentetni a tudományos eredményeit. Ennek azonban komoly kritériumai vannak, amelynek rendszerint csak a kutatók 30 százaléka tud eleget tenni.

Az Amfiteatru Economic szerkesztői három éve jelentették meg publikálással kapcsolatos hiánypótló kötetüket, amelyben részletesen taglalják a sikeres publikációkhoz szükséges tudnivalókat. A leggyakoribb hibákra, hiányosságokra a Debreceni Egyetem PhD hallgatóinak figyelmét is felhívták a folyóirat képviselői az Ihrig Károly Gazdálkodás- és Szervezéstudományok Doktori Iskola hétfői rendezvényén.

- Doktori Iskolánknak jelenleg 73, köztük 23 külföldi PhD hallgatója van, és szeptembertől várhatóan a 100 főt is meghaladja a doktoranduszaink száma. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy minél több módon segítsük tudományos munkájukat. Jelenleg egy pályázat keretében nyílt arra lehetőségünk, hogy félévenként egy, a maihoz hasonló rendezvénnyel járuljunk hozzá hallgatóink eredményes tevékenységéhez – tájékoztatott Popp József professzor, a Doktori Iskola vezetője.

Az EFOP-3.6.3-VEKOP-16-2017-00007, „Tehetségből fiatal kutató” - A kutatói életpályát támogató tevékenységek a felsőoktatásban” című pályázat keretében rendezett angol nyelvű workshop mellett a Doktori Iskola és a Gazdaságtudományi Kar egy keretmegállapodást tervez kötni a folyóiratot kiadó Bukaresti Egyetemmel, többek között hallgatói és oktatói csereprogramok lebonyolítására.

Sajtóiroda-TB


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.