Új trendek a nemzetközi képzésben

2018, május 2 - 13:09
Nemzetközi szakértők bevonásával kívánja az angol nyelvű képzéseit az eddigieknél is magasabb színvonalúvá fejleszteni a Debreceni Egyetem. A Higher Education Academy (Advanced HE) szakemberei április végén látogatták meg az intézményt.

A Debreceni Egyetem több mint száz ország, csaknem 5000 külföldi hallgatójával az idegen nyelvű képzések tekintetében, kínálata és népszerűsége alapján is Közép-Kelet Európa legnagyobb felsőoktatási intézménye. Az egyetem deklarált célja, hogy mind kutatási, mind oktatási színvonalát tovább emelje, a korábbinál nagyobb elismertségre tegyen szert, valamint a nemzetközi egyetemi rangsorokban előkelőbb helyezést érjen el. Ennek érdekében az intézmény a világszerte elismert Higher Education Academy (Advanced HE) szakértőinek bevonásával szeretné frissíteni és a legújabb nemzetközi trendekhez igazítani a jelenleg alkalmazott oktatási módszereit.

A külföldi szakemberek idén ősszel négynapos nemzetközi oktatásmódszertani kurzust tartanak majd a Debreceni Egyetemen az angol nyelvű képzésben élen járó karok oktatóinak. Az esemény előkészítése érdekében Kathy Wright és John Unsworth, a Higher Education Academy képviselői április 26-27-én tanulmányútra érkeztek az egyetemre.

Látogatások során kiemelték: egyedülálló és különösen fontos az, hogy az egyetem felismerte annak a fontosságát, mely szerint az oktatók naprakészek legyenek a legújabb oktatásmódszertani irányvonalak kapcsán, és azokat a gyakorlatban fel is tudják használni a képzés színvonalának emelése érdekében.


A szakértők találkoztak a legnépszerűbb idegen nyelvű képzéseket nyújtó karok (Általános Orvostudományi Kar, Gyógyszerésztudományi Kar, Fogorvostudományi Kar, Természettudományi és Technológia Kar, Informatikai Kar, Műszaki Kar) vezetőivel, illetve oktatóival, valamint megismerték az intézményben zajló gyakorlati képzést.

Egyebek mellett betekintést nyertek a nemzetközi orvosképzésbe, meglátogatták a Kassai úti campust, valamint a Klinikai Központ néhány intézményét is. A nemzetközi szakértők a látogatásuk alatt szerzett tapasztalatok és információk alapján, a Debreceni Egyetem egyedi igényeihez igazodva állítják össze az őszre tervezett nemzetközi képzés programját.

Sajtóiroda-MM


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.