Ifjú kutatók tanácskoztak

2018, május 3 - 15:37
A kémiától a pszichológián át az orvostudományig öt szekció 32 előadásában mutatták be kutatásaikat a Debreceni Egyetem hallgatói a Hatvani István Szakkollégium Tavaszi Tudományos Hallgatói Konferenciáján.

- A tudományos minőség szinonimájává kell tenni a szakkollégiumokat, a Debreceni Egyetem Hatvani István Szakkollégiuma pedig a megfelelő úton halad ehhez – hangsúlyozta Pintér Ákos igazgató a szakkollégium május 3-ai Tavaszi Tudományos Hallgatói Konferenciájának megnyitóján az MTA DAB Székházban.

A szakkollégium igazgatója, a Debreceni Egyetem rektorhelyettese hozzátette: az ilyen jellegű hallgatói konferenciáknak fontos szerepük van a pályájuk elején járó ifjú kutatók életében.

- Ezek a tanácskozások hozzájárulnak a hallgatók szakmai fejlődéséhez, rutint szereznek kutatási témájuk bemutatásában, illetve megismerhetik más fiatal kutatók témáit, akár közös kutatások is indulhatnak a későbbiekben ezekből a kapcsolatokból. A mai konferencia jelentőségét mutatja, hogy  több, az EMMI Új Nemzeti Kiválóság Programjának támogatásával megvalósuló kutatás is helyett kapott a programban – húzta alá Pintér Ákos.

A Hatvani István Szakkollégium Hallgatói Önkormányzatának elnöksége idén tavasszal újult meg, Uri Dénes Mihály helyét – aki december óta a szakkollégium szaktanára – Ölveti Gábor vette át. Az új vezető köszöntőjében kiemelte, hogy a szervezet hagyományos programjainak megtartása mellett egy széleskörű, multidiszciplináris, ám mégis összetartó közösséget hozzanak létre.


A Tavaszi Tudományos Hallgatói Konferencián öt szekcióban – Kémiatudományi, Humántudományi, Történettudományi, Kultúratudományi, Biológiai tudományok – 32 előadást hallhattak a résztvevők a gyógyszerekben lévő segédanyagok nikkeltartalmának meghatározásától a munkahelyi teljesítményre ható pszichológiai aspektusokon át a városhierarchia-vizsgálat módszertani problémájáig. A konferenciasorozat történetében először az Ihrig Károly Szakkollégium hallgatói is részt vettek a tanácskozáson.

Sajtóiroda - TPL
 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.