Jótékony hallgatók

2018, május 17 - 15:31
Több mint félmillió forint gyűlt össze a beteg gyerekek megsegítésére az International Food Day idei rendezvényén, amelyet évek óta a DEHÖK külföldi hallgatóit tömörítő Kari Hallgatói Részönkormányzata, az International Student Union szervez.

Az  idei International Food Day keretében 20 ország hallgatói készítették el nemzeti ételeiket és csaknem tízezer ételjegyet vásároltak a gasztronómiai fesztivál látogatói. A rendezvényen amellett, hogy a különböző kultúrájú hallgatók ételeiken és szokásaikon keresztül megismerték egymást, jótékony céllal gyűjtést is rendeztek beteg gyermekek támogatására.

A szervezők az International Food Day bevételéből 545.800 forintot a Leukémiás Gyermekekért Alapítványnak ajánlottak fel. A külföldi diákok képviselői a pénzt jelképesen, május 16-án adták át az alapítvány képviselőjének.

Kiss Csongor, az alapítvány kuratóriumának elnöke elmondta, hogy az összegyűlt több mint 500 ezer forintból egy csontvelő-transzplantáción átesett kisfiú családjának segítenek, hogy otthonukban a gondozáshoz nélkülözhetetlen steril körülményeket alakíthassanak ki.

Sayed Ahmad Mohamed, a DEHÖK külföldi hallgatókért felelős elnöki megbízottja pedig kiemelte, hogy negyedik alkalommal ajánlottak fel jelentősebb összeget a beteg gyerekek gyógyulásának elősegítésére az International Food Day bevételéből.

A témáról bővebben itt olvashatnak: http://dehok.unideb.hu/hu/hirek--esemenyek/jotekony-hallgatok


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.