Tudományos támogatás az MTA-tól

2018, június 20 - 11:06
Harminc fiatal kutató, köztük a Debreceni Egyetem három munkatársa nyerte el a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) év elején meghirdetett Prémium posztdoktori kutatói programjának hároméves támogatását.

Az MTA Posztdoktori Program keretében meghirdetett pályázat célja, hogy a legelismertebb külföldi vagy hazai egyetemek valamelyikén tudományos fokozatot szerzett, nemzetközi szinten is jelentős eredményekkel és kimagasló színvonalú kutatási programmal rendelkező fiatal kutatók számára lehetőséget biztosítson kutatási programjuk megvalósítására.

Gacsályi-Bába Barbara, a Magyar Nyelvtudományi Tanszék tanársegédje „Történeti dialektológiai vizsgálatok a középkori Magyarországon”, Herczeg Mihály, a Gyógyszerészi Kémia Tanszék tudományos munkatársa „Szintetikus módszer fejlesztése oligoszacharidok szintézisére alkalmas L-hexózok előállítására és felhasználásuk heparinanalóg vegyületek gazdaságos szintézisére”, Matta Csaba, az Anatómiai, Szövet- és Fejlődéstani Intézet adjunktusa pedig „A mechanikai ingerek szerepe a differenciálódó porcsejtek biológiai órájára” című munkájával pályázott sikeresen.

A Prémium posztdoktori kutatói program hároméves támogatást biztosít az MTA kutatóközpontjaiban, kutatóintézeteiben, a magyarországi egyetemeken, valamint a hazai közgyűjteményekben és közintézményekben.

A támogatott posztdoktor kutató havi bruttó 600 000 Ft támogatásban részesül, emellett a pályázók dologi kiadásra, konferencia-részvételre, utazási és lakhatási költségekre is igényelhetnek támogatást kutatási tervük megvalósítása érdekében évi maximum bruttó 2,4 millió Ft értékben. A korhatár 40 év, és pályázati feltétel volt az is, hogy a pályázó rendelkezzen tudományos (PhD vagy DLA) fokozattal.

Sajtóiroda - BZs
forrás: mta.hu


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.