Első díjat ért a prezentáció

2018, július 17 - 08:51
A Debreceni Egyetem vegyészmérnök hallgatóját és témavezetőjét díjazták a 436. International Conference on Chemical and Biochemical Engineering címet viselő nemzetközi vegyészeti konferencián.

Viski Sándor III. éves vegyészmérnök BSc hallgató a Debreceni Egyetem Kémiai Intézet Fizikai Kémiai Tanszékén végez kutatómunkát Nagy Zoltán egyetemi adjunktus témavezetésével. A kutatás során a humán szérum albumin szelektív megkötésére alkalmas nanorészecske előállításán, valamint annak regenerálásán dolgoznak.

A 436. International Conference on Chemical and Biochemical Engineering nemzetközi konferencián, melyet július 8-9. között rendeztek a görögországi Heraklionban az „Interaction of Cibacron Blue with Human Serum Albumin -  A Promising Candidate for Regeneration of Albumin Depletion Columns” (A cibakron blue kölcsönhatása humán szérum albuminnal – egy ígéretes vegyület albuminkötő kolonnák regenerálására) címmel írt közleményüket a konferencia szervezőbizottsága előadásra választotta ki, a prezentiációt pedig első díjjal jutalmazta.

Sajtóiroda - TPL


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.