Új szó az egyetemi szótárban: yoUDay

2016, szeptember 22 - 17:58
Telt házra készülnek a szervezők a Debreceni Egyetem szeptember 28-i, különleges tanévindító stadionshow-ján. Az új kezdeményezés nemcsak sok sztárt vonultat fel, de a közönséget is megmozgatja.

Az egyetemi közösség egységét és összetartozását szimbolizálja az országosan is egyedülálló rendezvény, a hagyományteremtő szándékkal életre hívott yoUDay, amely koncertekkel és több ezer egyetemi hallgató fellépésével várja a közönséget a Nagyerdei Stadionban.

Bács Zoltán kancellár a yoUDay sajtótájékoztatóján előrebocsátotta, hogy a kétórás, dramaturgilag szerkesztett program számtalan élményt és látványos attrakciót nyújt majd a közönségnek, a műsort pedig az az Olt Tamás, a Nemzeti Színház művésze rendezi, aki a Nagyerdei Stadion nyitógálájának programját is irányította.

- A hallgatók nagy érdeklődéssel fogadták az egyetem új rendezvényét, az elsőévesek már a gólyatáborban megkezdték a felkészülést a show elemekkel tarkított flashmobjukra – engedett bepillantást az est egyik meglepetésébe Bognár István Ádám, a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzatának elnöke.

A yoUDay-en Rúzsa Magdi, a Kowalsky meg a Vega, Vastag Csaba, Charlie, Tóth Vera és az Abrakazabra is élő koncertet ad, lesz lézershow, de a szervezők az este folyamán a nézők aktivitására is számítanak.


- A műsorban az egyetem sportolóinak is szerepük lesz, a DEAC sportklub 8-900 fiatallal vesz részt a programban, de a Debreceni Egyetemen tanuló külföldi hallgatók is megmutatják sokszínűségüket – mondta Bács Zoltán.

A Debreceni Egyetem tanulói, hallgatói és dolgozói ingyen vehetnek részt a yoUDay-en, barátoknak és családtagoknak pedig kedvezményes jegyeket igényelhetnek, de az egyetemhez szorosan nem kötődő, ám szellemiségével szimpatizáló vendégek számára is jut hely a stadion lelátóin. További információ és jegyvásárlás: www.youday.hu, www.nagyerdeistadion.hu

Sajtóiroda - SzL


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.