Kancellári interjú a Mokkában

2018, augusztus 16 - 14:46
A közelgő tanévkezdésről, az egyetem nemzetközi népszerűségéről, a slágerszakokról, valamint a szeptemberi tanévnyitó stadionshow-ról, a yoUDay-ről is beszélt Bács Zoltán kancellár a TV2 Mokka című reggeli műsorában, amely a virágkarnevál hetében Debrecenből jelentkezik.

- Az idei yoUDay-en az új színpadi elrendezésnek köszönhetően 25 ezren fogunk elférni a Nagyerdei Stadionban – árulta el Bács Zoltán kancellár a TV2 Mokka című reggeli műsorában, ahol a Debreceni Egyetem szeptember 26-ai, országszerte egyedülálló stadionshow-ja mellett a szeptemberi tanévkezdésről és az intézmény nemzetközi hallgatói közösségéről is szó volt.

Bács Zoltán kiemelte, hogy tavaly 108 országból érkeztek külföldi hallgatók a Debreceni Egyetemre, a legtöbben Nigériából jöttek, de nagy számban vannak Németországból, az Egyesült Államokból, Izraelből, Iránból, Norvégiából, Svédországból és a szomszédos országokból is.

A kancellár hozzátette, hogy továbbra is az orvostudományi képzés a legnépszerűbb, de az elmúlt 5 évben a műszaki karon is megtízszereződött az elsőhelyes jelentkezések száma, illetve folyamatosan jelentős az igény a gazdaságtudományi szakok iránt.

A teljes beszélgetés megtekinthető a TV2 weboldalán.

Sajtóiroda


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.