Készülődés a Kutatók Éjszakájára

2018, augusztus 22 - 15:45
Bárki nyomozhat a könyvtárban, bekapcsolódhat a helyszínelők munkájába, ráhangolódhat Nápoly ízeire, vagy éppen saját kerékpárvillogót készíthet a Debreceni Egyetemen szeptember 28-án. A tanszékek, intézetek több mint 120 programmal készülnek a Kutatók Éjszakájára.

Szeptember utolsó péntek estéjén – ahogy a korábbi években, úgy idén is – megnyílik a tudomány és a kutatók titokzatos világa a Debreceni Egyetem. Ezúttal is látványos kísérleteket ígérnek a Kémiai Intézet munkatársai, az Egészségügyi Kar szakemberei segítenek a krízishelyzetek felismerésében, az autóipar Debrecenbe települését pedig speciálisan gazdaságföldrajzi szempontól közelítik meg a Természettudományi és Technológiai Kar oktatói.

- Először nyitják meg kapuikat az egyetem kollégiumai, „Lessünk be egy kollégista életébe!” - mottóval koli-túrára, táncházba, illetve filmvetítésre invitálnak. Mozizásra ugyancsak lesz lehetőség a Filozófiai Intézetben, ahol egyúttal vászontáskát is lehet majd festeni – sorolta Mándy Zsuzsanna, a szervező Tudományos Igazgatóság referense.

Az egyetemi könyvtár szabadulójátékra várja a kicsiket és nagyokat. Akik pedig a nyomozást követően még jobban elmélyülnének a nyomkövetés rejtelmeiben, megtehetik az Általános Orvostudományi Kar Helyszínelők programján.

Zenés falatozást szervez a Kutatók Éjszakájára az Olasz Tanszék. Nápoly ízeire és dallamaira Antonio Bellofattóval hangolódhatnak a Debreceni Egyetemre látogatók, akik kerékpárjukra akár saját villogót is készíthetnek a Kísérleti Fizikai Tanszéken. Ingyenesek lesznek ezen az estén az Agóra programjai is, ahol többek között a 3D-nyomtatással ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

A Debreceni Egyetem rendezvényei folyamatosan jelennek meg a Kutatók Éjszakája központi honlapján. Érdemes figyelni a weboldalt, mivel az események egy része regisztrációhoz kötött. A jelentkezéseket szeptember 12-én, szerdán 0 órától fogadják.

 

Sajtóiroda - TH

 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.