FM90: nyelvtanulás magolás nélkül

2016, szeptember 23 - 10:09
A Debreceni Egyetem kutatása bebizonyította, hogy nincs értelme idegen nyelvű szavak magyar jelentését magolni, érdemesebb újságcikkeket olvasni, filmeket nézni azon az adott nyelven – a módszerről bővebben az FM90 Campus Rádióban.

Rengeteg szöveg, élőbeszéd, interaktív órák, társalgás anyanyelvi beszélőkkel akár közép, sőt általános iskolai szinten – így nézhet ki a jövő nyelvórája. A Debreceni Egyetemen a második nyelv elsajátításának vizsgálatával foglalkoznak, azt vizsgálják, mi a 21. századi nyelvtanulás alappillére. Kiderült, hogy a nagyon interaktív, rengeteg élőbeszédet tartalmazó nyelvóra a legeredményesebb, ahol még a nyelvtani szabályokat is ezen a módon tanulják meg a hallgatók.

A kutatás részleteiről Kardos Éva, a DE BTK Angol Nyelvészeti Tanszékének adjunktusa nyilatkozott az FM90 Campus Rádióban. 

Az összeállítást ezen a linken hallgathatja meg.

Sajtóiroda-TB


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.