A világ élvonalától tanultak az oktatók

2018, szeptember 11 - 10:26
A Debreceni Egyetem több mint 50 oktatója vett részt az egyik legnevesebb nemzetközi felsőoktatási rangsorokat készítő szervezet, a Times Higher Education kiemelt partnerének oktatás-módszertani képzésén. Az oktatók oklevelüket pénteken vették át.

Az Advance HE képviselői, Kathy Wright és John Unsworth már tavasszal találkoztak a Debreceni Egyetem legnépszerűbb idegen nyelvű képzést nyújtó karainak vezetőivel, illetve oktatóival, és megismerték az intézményben zajló képzés gyakorlati oldalát. Ennek köszönhetően az egyetem igényeire szabva állították össze a szeptemberi képzés programját.

Többek között olyan interaktív módszerekkel és technikai újításokkal ismertették meg a résztvevőket, amelyeket már az idei tanévben is alkalmazhatnak oktatói munkájukban. Ilyen például a diákok érdeklődésének fenntartását és az elhangzottak megértésének ellenőrzését segítő applikációk használata.

A szakértők kiemelték annak jelentőségét, hogy a Debreceni Egyetem felismerte, milyen fontos, hogy az oktatók naprakészek legyenek a legújabb oktatás-módszertani irányokban, és azokat a képzés színvonalának emelése érdekében használni is tudják.

A résztvevők szeptember 7-én, pénteken vették át a képzés elvégzéséről szóló oklevelet.

- Az elmúlt években lezajlott auditálási folyamatok kapcsán többször is felmerült, hogy elengedhetetlen az egyetemi oktatók módszertani továbbképzése. Ez mind a különféle egyetemi képzési programok színvonalának emeléséhez, mind pedig a diákok elégedettségének növeléséhez hozzájárulva előrébb mozdíthatja a nemzetközi egyetemi rangsorokban elért helyezésünket is – hangsúlyozta az ünnepségen a Debreceni Egyetem oktatási rektorhelyettese.

Bartha Elek
reményét fejezte ki, hogy a mostani képzés eredménye a gyakorlatban is látható lesz, és az újonnan tanultak beépülnek az oktatók mindennapi munkájába.

Jenei Attila, a képzést szervező DE Nemzetközi Oktatást Koordináló Központ igazgatója pedig rámutatott, hogy a növekvő külföldi hallgatói létszám miatt is elengedhetetlen, hogy az oktatók is naprakészek legyenek az aktuális oktatás-módszertani trendek és jó gyakorlatok terén.

Sajtóiroda


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.