INNO4SPORTS

2018, szeptember 24 - 11:21
Hároméves nemzetközi kutatóprogram indult a Debreceni Egyetem részvételével a sportban rejlő gazdasági lehetőségek minél hatékonyabb kiaknázására, illetve a sport társadalmi hatásainak vizsgálatára.

Az INNO4SPORTS projekt idén júniusban indult az INTERREG Europe Program keretében. A kezdeményezésben hazai részről a Debreceni Egyetem Sporttudományi Koordinációs Intézete (DE SKI), valamint a Magyar Sport- és Életmódfejlesztő Klaszter Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. (MSE) vesz részt további hat nemzetközi partnerrel együttműködve.

- Az Európai Unió felismerte, hogy a sport az egyik legdinamikusabban fejlődő ágazat, de még mindig nincsenek kihasználva az ebben rejlő lehetőségek, pedig az innováció és a növekedés mozgatórugói lehetnek, melyek más szektorokban is pozitív hatásokat generálnak. Ezzel a projekttel arra szeretnénk rávilágítani, hogyan találhatnak egymásra a gazdasági szereplők mind az él-, mind a szabadidősportban, ami segítheti a sportpiac további erősödését – tájékoztatott Balogh László, a DE SKI igazgatója.

Magyarországon kívül Finnország, Hollandia, Franciaország, Németország, Lengyelország és Spanyolország vesz részt a programban. A kutatás érdekessége, hogy más-más szociokulturális beágyazottsággal, attitűdökkel valamennyi régióban elvégzik ugyanazokat a felméréseket, hogy a projekt eredményeként összeurópai képet kapjanak a témában.

A résztvevők egy közös akciótervet dolgoznak ki az európai döntéshozók számára, arról, hogyan lehet a fejlesztési programok teljesítményét és hatékonyságát javítani. Továbbá hogyan lehet a sportklaszterek kialakulási folyamatát támogatni a különböző szereplők, mint a kormányzat, illetve önkormányzat, a kutatói-egyetemi közösségek, a gazdasági szereplők és a civil szervezetek együttműködése által.

A projektpartnerek szeptember 26-án Debrecenben üléseznek, ahol nemcsak egymás jó gyakorlatait ismerhetik meg, hanem a rekreáció területén felhasználható teljesítménydiagnosztika legújabb trendjeit, és a Debreceni Egyetem legjobb sportolóit is. A Sporttudományi Koordinációs Intézete ugyanis az egyetem Nyirkos István Sporttudományi Szakkollégiumával, a Kooperációs Kutatóközpontjával, a Sportdiagnosztikai, Életmód és Terápiás Központtal, a Magyar Sport és Életmód Klaszterrel, valamint a Közép-Európai Sporttudományi Klaszterrel közösen egésznapos workshopot rendez, majd átadják a Debreceni Egyetem Kiváló Sportolója díjakat.

Sajtóiroda-TB


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.