Tudománnyal a fogyatékkal élőkért

2018, szeptember 24 - 14:28
A sajátos nevelési igényű és a fogyatékkal élő gyerek, diákok nevelését, oktatását és sportolását segítő módszertant és teljesítménydiagnosztikai protokollt dolgoznak ki a Debreceni Egyetem szakemberei a FODISZ-szal együttműködve.

A közös munkáról szóló megállapodást pénteken, a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) jubileumi tanévnyitó ünnepségén írták alá a szervezet, illetve az egyetem képviselői.

- Az együttműködés keretében a Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Kara (DE GYGYK) olyan módszertani anyagot készít, amely segít felkészíteni a szülőket és az óvodapedagógusokat arra, hogyan kell nevelni, oktatni a fogyatékkal élő gyerekeket – tájékoztatott Bálint Péter, a kar dékánja.

A Korai fejlesztést támogató preventív kommunikáció és felmérés című projekt célja, hogy annak szakmai tartalmát a köznevelést ellátó önkormányzati, állami, egyházi óvodákban és az egységes módszertani intézményekben is bevezessék.

A közös munkában a Debreceni Egyetem Sporttudományi Koordinációs Intézete (DE SKI) is részt vesz. 

- Legfőbb célunk, hogy képzési, oktatási tartalmakkal bővítsük a fogyatékkal élők és a sajátos nevelési igényű diákokkal dolgozó sportszakemberek, például a testnevelőtanárok képzését. Másrészt az egyetem Sportdiagnosztikai, Életmód- és Terápiás Központjának (DE SET) kutatásaira alapozva alakítunk ki a fogyatékkal élő sportolók számára egy speciális teljesítménydiagnosztikai protokollt – hangsúlyozta Balogh László, a DE SKI igazgatója.

Sajtóiroda-TB


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.