Nemzetközi trendek az épületeknél

2018, szeptember 28 - 09:26
Épületgépészeti és épületenergetikai területen dolgozó közép-európai oktatók, kutatók számára rendez kétnapos nemzetközi tanácskozást szeptember 27-28-án az egyetem Műszaki Kara. Az International enviBUILD 2018 programnak első alkalommal ad otthont Debrecen.

A konferenciára – amelynek központi témái az épület és környezet kapcsolata, az energiafelhasználás, a komfort, valamint az építőanyagok – hat országból érkeztek vendégek, elsősorban építőmérnökök, épületgépészek, épületenergetikusok és építészek. A szakmai tanácskozást korábban Pozsonyban, Brnoban és Bécsben rendezték, most Debrecen a házigazda.

– A rendezvény elsődleges célja, hogy megismerjük a legújabb tudományos eredményeket, ugyanakkor a tapasztalatcsere mellett remek alkalmat kínál a kapcsolatépítésre a környező országok intézményeinek szakembereivel – mondta a hirek.unideb.hu portálnak Lakatos Ákos, a szervező Épületgépészeti és Létesítménymérnöki Tanszék tanszékvezető-helyettese.

A két nap alatt csaknem 30 előadás hangzik el angol nyelven. Az elméleti programokat gyakorlati bemutatók színesítik, amelyek többek között az új alkalmazások mindennapi felhasználását mutatják be. A környezettudatos épületekre vonatkozó kutatások jelenleg elsősorban arra fókuszálnak, hogy olyan építőanyagokat használjanak, amelyek a legkevesebb környezeti terhelést okozzák.

A program résztvevőit Kalmár Ferenc, a Műszaki Kar tudományos dékánhelyettese köszöntötte.

- Az, hogy a Debreceni Egyetem elnyerte a konferencia rendezésének jogát, bizonyíték arra, hogy a szakma nemzetközileg is elismeri az itt folyó színvonalas oktató- és kutatómunkát – hangsúlyozta a dékánhelyettes.

Sajtóiroda – BZs
 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.