Hallgatóink sikerei

2018, október 1 - 13:27
Aranyérmes lett a Budapesten rendezett szakmák Európa-bajnokságán, az EuroSkills-en a Debreceni Egyetem Műszaki Kar hallgatója, Sipos Kristóf Balázs és csapata, az agrárkaros hallgatók pedig az országos gazdászverseny kaposvári fordulóját nyerték meg.

A szakmák bajnokai

A  Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) szeptember 26-28. között rendezte meg a szakmák Európa-bajnokságát, az EuroSkillst Budapesten. A versenyen  28 ország 37 szakma 525 versenyzője és 500 szakértője volt jelen. A magyar csapat versenyzői 27 szakmában indultak.

 


Fotó: MTI - Szigetváry Zsolt

A megmérettetésen végül három arany-, három ezüst- és három bronzérmet nyertek a magyar fiatalok. Aranyérmet szerzett mások mellett a Debreceni Egyetem Műszaki Kar mechatronikai mérnök szakos hallgatója, Sipos Kristóf Balázs és a BME-s Takács Zoltán alkotta mechatronika csapat.

A versenyen szakmájában magas pontszámot elérő nyolc magyar versenyző kiválósági elismerésben részesült. A magyar csapatban a nemzet legjobbja kitüntetést Nagy Ádám János kapta. A magyar csapat a negyedik helyen végzett, a legtöbb érmet Oroszország nyerte, az éremtábla második helyezettje Ausztria, a harmadik pedig Franciaország lett.

A XII. Kaposvári Állattenyésztési Napok keretében rendezték meg a felsőoktatási intézmények gazdászversenyét.  A megmérettetésen a DE MÉK alakulata mellett 10 csapat indult, érkeztek hallgatók többek között Gödöllőről, Mosonmagyaróvárról, Keszthelyről és Hódmezővásárhelyről is.

Az első napon délelőtt elméleti felkészültségüket, sokrétű tudásukat mutatták meg a diákok, délután pedig gyakorlati szakmai és ügyességi feladatokat hajtottak végre a háromfős csapatok a fedeles lovardában. Ilyen volt például: a tenyészüsző felvezetése akadálypályán, ló életkorának, fajtájának meghatározása, valamint a jegyeinek a leírása, nyúlivar-megállapítás, tojáslámpázás, tujafametszés, traktorvezetés, precíziós mezőgazdasági eszközök felismerése. A feladatok megoldásában jeleskedtek a debreceni állattenyésztő BSc. szakos diákok, akik megnyerték az országos gazdászverseny kaposvári fordulóját.

A Debreceni Egyetemet Tóth Eszter, Molnár Péter és Ungvári Norbert képviselte, a csapat felkészítését és menedzselését Oláh János tudományos főmunkatárs végezte.


Sajtóiroda/MTI   
 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.