Focival a lelki egészségért!

2018, október 16 - 12:11
Idén tizenötödik alkalommal rendezte meg a „Mentál” Focikupát a lelki egészség világnapja alkalmából pénteken a Debreceni Egyetem Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központja (DEMEK).

Az eseményen 14 – magyar és külföldi hallgatók alkotta – csapat mérte össze tudását a 20 perces mérkőzéseken.

- Október 12-e a lelki egészség világnapja, ami arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy fontos odafigyelni a mentális problémákra – mondta a hirek.unideb.hu portálnak Juhász Béla Szilárd. A DEMEK mentálhigiénikus szakembere hangsúlyozta: a lélek egészsége mellett ugyanolyan fontos a test egészsége is, ezért rendezik meg évek óta a Buzánszky Jenő Egyetemi Labdarúgó Kupa társrendezvényeként a Mentál Kupát, amelyre ebben az évben 14 csapat jelentkezett.

A focitornát a Debreceni Egyetem Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központja és a Lelkierő Egyesület közösen szervezte meg, amelynek ebben az évben is a DEAC-pálya adott otthont. A Mentál Kupán 14 csapat vett részt.

Első helyezett a Sinter FC csapata lett, ezüstérmet szerzett a Wakanda külföldi hallgatókból álló együttese, a dobogó harmadik fokára két alakulat, a Pozitív Kifli és az O. G. All Stars (Infláció) állhatott fel.

A rendezvényre kitelepült Menta Sátorban a játékosokat a Lelkierő Egyesület munkatársai várták a meccsek közti szünetekben ásványvízzel, forró teával és zsíros kenyérrel.  A torna eredményhirdetésén a díjakat Lóczi Lászlóné Kovács Marianna, a DEAC Sport NK Kft. ügyvezető igazgatója, Berényi András, a DEMEK központvezetője és Macsuga Péter, a DEHÖK képviselője adta át.

Sajtóiroda - BZs
 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.