Történelmi elismerés

2018, október 19 - 08:32
Rangos nemzetközi tudós társaság, az Internationale Historische Kommission zur Erforschung des Deutschen Ordens választotta tagjai sorába Pósán László történészt, a Debreceni Egyetem Történelmi Intézetének docensét az október 8-10. között Velencében rendezett konferenciáján.


A német lovagrend kutatására alakult bécsi székhelyű nemzetközi történelmi társaság kétévente rendez nemzetközi szakmai tanácskozást, ahol tagjai előadások keretében ismertethetik legújabb tudományos eredményeiket.

Az Internationale Historische Kommission zur Erforschung des Deutschen Ordens különlegessége, hogy alapszabálya szerint tagjainak száma nem haladhatja meg a 48 főt. Mostantól – az eddigi 16 ország mellett Magyarországról egyedüli történészként – Pósán László is tagja lett a társaságnak. A tagság egész életre szól.

– Hatalmas szakmai elismerés, amelyhez hosszú út vezetett, hiszen nagyon nehéz a társaság tagjai sorába kerülni – mondta a hirek.unideb.hu portálnak a Bölcsészettudományi Kar Történelmi Intézetének docense. Az egyetemen az oktatómunka mellett elsősorban a lovagkort kutató történész kiemelte: a nemzetközi kiadványokban megjelent idegen nyelvű publikációi és tudományos előadásai jelentették a belépőt a szűk körű szakmai elitbe.

Az olaszországi Velencében rendezett konferencián 15 előadás hangzott el, köztük Pósán László székfoglalója, amelyet „A német lovagrend behívása Magyarországra 1211-ben” címmel tartott.

Sajtóiroda - BZs


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.