Elismerések október 23-án

2018, október 24 - 14:19
Miniszteri Elismerő Oklevelet vehetett át a Debreceni Egyetem AKIT Karcagi Kutatóintézet mezőgazdasági technikusa, Bosnyák Imre. A Kossuth Gyakorló intézményvezető-helyettesét, Kiss Gabriellát pedig Debrecen városa Hatvani-díjjal jutalmazta.

Az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából összesen 66 szakembernek adományozott állami elismerést Nagy István agrárminiszter. A Budapesten tartott ünnepségen Miniszteri Elismerő Oklevelet vehetett át Nagy Istvántól Bosnyák Imre, a Debreceni Egyetem Agrár Kutatóintézetek és Tangazdaság Karcagi Kutatóintézet mezőgazdasági technikusa.Az egyetem munkatársa a kutatási eredmények mezőgazdasági alkalmazásában végzett kiváló tevékenységével, a kunok, a Nagykunság és szülővárosa, Karcag értékeinek megőrzésében vállalt társadalmi és kulturális szerepével érdemelte ki az elismerést.

Október 23-án a hagyományoknak megfelelően Debrecen városa is köszönti azon polgárait, akik kimagasló értékeket hoztak létre a tudomány, a művészet, a környezetvédelem és idegenforgalom, az egészségügy, a szociális tevékenység, a sport, az építészet, a gyermekvédelem, a gyermekjólét, a családsegítés, az idősgondozás és a fogyatékos személyek ellátása, valamint az egészségügyi alap- és szakellátás, az egészségmegőrzés területén. A közgyűlés Kiss Gabriellát, a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolájának intézményvezető-helyettesét idén Hatvani-díjjal jutalmazta.Kiss Gabriella 1986-ban diplomázott a Kossuth Lajos Tudományegyetemen, ezt követően lett a gimnázium tanára. 2010-ben az Eötvös Loránd Tudományegyetemen a latin-amerikai irodalom doktora lett. Rendszeresen publikál a Filológiai Közlönyben, a Magyar Tudományos Akadémia Irodalomtudományi Bizottságának folyóiratában, illetve az ELTE Spanyol Tanszékének kiadványaiban. 2008-tól tagja az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny szakmai bizottságának. 2015 óta mestertanár, pedagógus-minősítési és tanfelügyeleti szakértő, 2016 óta kutatótanár. 2018-ban az ő vezetésével készítette el a gimnázium tehetséggondozó munkacsoportja az Európai Tehetségpont pályázatot, s került be az iskola az Európai Tehetséggondozó Hálózatba Európai Tehetségpontként.A tanárnő kitüntetését – a többi díjazottal együtt – az 1956-os forradalom és szabadságharc kezdetének 62., valamint a Magyar Köztársaság kikiáltásának 29. évfordulója tiszteletére rendezett ünnepi közgyűlésen, a Kölcsey Központban vette át.

 

Fotó: dmjvsajto, AM Sajtóiroda
Sajtóiroda

 

 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.