Karrierépítés az informatikában

2018, október 26 - 09:24
A tanulási módszertantól a gyakornoki programokon át a próbainterjúkig az informatikusi pálya minden állomásához segítséget kapnak a hallgatók a 19. Informatikai Szakmai Napokon, október 29-én és 30-án a Debreceni Egyetem Informatikai Karán.

Két nap alatt több mint 50 előadás, 34 informatikai cég 23 standdal, 10 helyen próbainterjúval várja a résztvevőket a 2018-as őszi Informatikai Szakmai Napokon. A Debreceni Egyetem Informatikai Karának mostani rendezvényén a karrierépítés lesz a központi téma.

- A vállalatok és a szektorban dolgozó szakemberek is egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a továbbképzésre, a folyamatos tanulásra, valamint nő az igény a mesterképzést végzett informatikusok iránt. Ehhez a tendenciához igazodva a mostani Informatikai Szakmai Napokon a karrierépítés áll a központban – hangsúlyozta Mihálydeák Tamás, az Informatikai Kar dékánja.

A kari vezető hozzátette: a már megszokott próbainterjúk mellett a gyakorlati programokról, illetve a különböző tanulási módszertanokról is hallhatnak az érdeklődők. Önálló standnál várják a kérdéseket a kar mesterszakos hallgatói, akik előadásokon és kötetlen formában, fórumokon is bemutatják, hogy mit tanulhatnak az alapszakos diplomával már rendelkező hallgatók.

Idén is lesz angol nyelvű szekció, illetve külön programmal készülnek a pályaválasztás előtt álló középiskolásoknak, akik az Informatikai Kar képzései mellett megismerhetik a hibrid, hordozható szuperszámítógépet, valamint bepillantást nyerhetnek a 3D-modellezés világába.

A 19. Informatikai Szakmai Napok október 29-én, hétfőn 9 órakor kezdődnek a Debreceni Egyetem Kassai úti campusán, az Informatikai Kar épületében.

Bővebb információ és részletes program.

Sajtóiroda - TPL


 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.