A jövő tudósai – a vidék jövője

2018, november 23 - 14:21
A növénytermesztéstől a biotechnológián át az etológiáig terjedő kutatási témáikról számoltak be az Agrártudományi Doktori Tanács doktori iskoláiban tanuló PhD-hallgatók a Debreceni Egyetem agrárkarán. A doktoranduszkonferencián bejelentették: bővült a doktori iskolák köre.

- Az eddig az Agrártudományi Doktori Tanács (ADT) keretein belül működött Állattenyésztési- és Kerpely Kálmán Doktori Iskola ebben az évben kiegészült a Táplálkozás- és Élelmiszertudományi Doktori Iskolával, melynek vezetője egyetemünk rektora, Szilvássy Zoltán – jelentette be Pepó Péter ADT-elnök „A jövő tudósai, a vidék jövője” címmel meghirdetett tanácskozáson.

A 2018/19-es tanévben 68 PhD-hallgató folytatja tanulmányait a három doktori iskolában. A magyar és külföldi doktoranduszok munkáját minden évben számos workshop és konferencia segíti. Pepó Péter professzor az eseményen felhívta a figyelmet arra, hogy 2019 februárjára a Debreceni Egyetem országos PhD-hallgatói és oktatói konferenciát szervez növénytermesztési területen.

Az idén már 17. alkalommal megrendezett „A jövő tudósai, a vidék jövője”-konferencián a hagyományoknak megfelelően eddigi eredményeikről adtak számot a fiatal kutatók. Témáik között szerepelnek például a juhok endoparazita vizsgálatai, a növényi biomassza vízben történő lebontása, a GMO, az ipari paradicsomfajták reológiai értékelése, valamint a takarmánnyal adagolt szelénkiegészítők hatása a tej szeléntartalmára.

Hét szekcióban összesen 52 – angol és magyar nyelvű – előadáson ismertették eddigi munkájuk eredményeit a debreceni doktoranduszok. Az Agrártudományi Doktori Tanács minden tudományos eredményt szerkesztett közlemény formájában megjelentet angol nyelven.

 

Sajtóiroda - TH

 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.