Nyíltan a tudományos kutatásról

2019, január 15 - 11:32
A Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtára a konferencia történetében első alkalommal ad otthont január 15-17. között 34 ország csaknem 100 szakemberének részvételével az Open Access Infrastructure Research in Europe (OpenAIRE) nemzetközi tanácskozásnak.

A program fő célja, hogy a szakemberek megvitassák az éves közgyűlés keretében a tudományos kommunikáció lehetőségeit, az elért eredményeket, és meghatározzák a megvalósításra váró terveket.

– A 21. században megváltoztak a tudományos kutatás módszerei és az eredmények közzétételi lehetőségei is. Nekünk fontos feladatunk, hogy a hagyományos eszközök – cikkek, publikációk, előadások konferenciák – mellett az újdonságokat is megismerjük, és megismertessük a kutatókkal – mondta a hirek.unideb.hu portálnak Karácsony Gyöngyi. A Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtárának (DEENK) főigazgatója kiemelte: az európai uniós projektsorozat 2010-ben indult, és a DEENK első alkalommal nyerte el a közgyűlés rendezési jogát, köszönhetően a város és az intézmény infrastrukturális lehetőségeinek, valamint az itt folyó kiemelkedő szintű szakmai és tudományos tevékenységnek.

A háromnapos rendezvény programjai a tudományos tevékenységek teljes folyamatát vizsgálják, kiemelten foglalkozva azzal is, hogyan juthatnak új információkhoz a kutatók, hogyan szerezhetnek támogatást kutatásaikhoz, és hogyan építhetnek ki egy megfelelően működő kutatócsoportot.


A csütörtökig tartó rendezvénynek a Debreceni Egyetem Főépülete ad otthont.

Sajtóiroda - BZs
 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.