Science Café - tudományról könnyedén

2016, október 4 - 14:20
A tudat és az agy különleges kapcsolatáról hallhatnak érdekességeket azok az érdeklődők, akik ellátogatnak a kéthetente jelentkező Science Café soron következő, október 5-i előadására.

A Debreceni Egyetem ismeretterjesztő sorozata közérthető, olykor játékos formában mutatja be a legfrissebb, legérdekesebb tudományos eredményeket.


A tudat és az agy kapcsolata évezredek óta foglalkoztatja az embereket. A tudomány történetében ezek a kérdések hosszú ideig a filozófia területére tartoztak. Napjainkra az agykutatással foglalkozó szakemberek egyre kifinomultabb eszközöket fejlesztettek ki az élő agy vizsgálatára, ami lehetővé tette az agy és a tudat viszonyának új megközelítését.


Az előadás arra kérdésre keresi a választ, hogy „láthatóvá tehető-e a tudat", azaz képesek vagyunk-e olyan jeleket elvezetni az agyból, ami kapcsolatba hozható az agy tudatos működésével – mondta az unideb.hu portálnak Birinyi András, az Anatómiai, Szövet- és Fejlődéstani Intézet docense.


Az előadás címe: A tudatos agy
Időpont: 2016. október 5. szerda 17 óra
Helyszín: Fórum Bevásárlóközpont Libri Könyvesbolt (Debrecen, Csapó u. 30.)


Sajtóiroda - BZs


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.