Gyere be, hogy kimehess!

2016, október 4 - 15:28
A nemzetközi lehetőségek expóját 22 szakmai- és külföldi ösztöndíjakkal foglalkozó szervezet, továbbá az egyetem és a Tempus Közalapítvány képviselőinek tájékoztatói színesítették.

Immáron 18. alkalommal rendezte meg a Debreceni Egyetem Nemzetközi Irodája, a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzatának Külügyi Bizottsága, valamint az Erasmus Student Network közösen a Külügyi Börzét kedden a Főépületben.

Az érdeklődők „Határtalan élmények” címmel rövidfilmeket, élménygazdag beszámolókat, valamint megannyi hasznos információt láthattak és hallhattak a külföldi részképzésekről, tanulmányutakról, szakmai gyakorlatokról, munkalehetőségekről, önkéntes és mobilitási programokról egyaránt.

 - A Debreceni Egyetem jelenleg Magyarország legnagyobb egyeteme. Igyekszünk mindent megtenni azért, hogy ide vonzzuk a külföldi hallgatókat. Legalább olyan fontos számunkra, hogy a mi hallgatóink is eljussanak külföldre, kint tudjanak tartózkodni tudományos intézetekben, illetőleg a szakmai gyakorlatot külföldi gyakorlóhelyen végezzék. Statisztikai adatok mutatják, hogy azok a hallgatók, akik diplomájuk megszerzése előtt hosszabb-rövidebb időt külföldi intézményeknél töltöttek, később jobb munkahelyeket találnak, jobban megtalálják helyeiket a munkaerőpiacon – mondta el az esemény megnyitóján Bartha Elek oktatási rektorhelyettes.

Jánosy Orsolya, a Nemzetközi Iroda vezetője hozzátette: Magyarország is csatlakozott a löweni célkitűzésekhez, amely azt fogalmazta meg, hogy a hallgatók min. 20%-a végzésig vegyen részt valamilyen formájú mobilitásban, ami alatt 2 hónap szakmai gyakorlatot és 3 hónap részképzést értenek. A rendezvény fő célja épp ezért a mobilitási lehetőségek népszerűsítése és annak elősegítése.

Az ösztöndíjakról az Erasmus+, Campus Mundi, CEEPUS, Tempus Közalapítvány, ezenfelül a Fulbright standjainál kaphattak bővebb tájékoztatást a látogatók, míg a közkedvelt szakmai gyakorlatokról a del Rey International, az AIESEC és a Debreceni Orvostanhallgatók Egyesülete kínált részletes ismertetőt. Az évről évre növekvő népszerűségnek örvendő nyári egyetemekről- és munkákról az AEGEE, CCUSA, Camp Leaders, Smaller Earth kiállítóknál informálódhattak az érdeklődők. A mobilitás kulcsa a nyelv, így a nyelvvizsgaközpontok, köztük az Alliance Francsaise, a DExam és az Origó elmaradhatatlan résztvevői voltak az idei börzének is.
 


A „menni vagy nem menni” kérdésre a szervezők remélik, sikerült választ találni. Akik kedvet kaptak, hogy világot lássanak a tavaszi félévben, azok jelentkezésüket október 20-ig nyújthatják be az Erasmus+, valamit a Campus Mundi ösztöndíjakra.

DEHDK PR-és Sajtóiroda- H.O.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.