DEbate: címvédés a döntőben

2019, február 11 - 09:33
Tavaly elnyert címét megvédve, ismét a debreceni Ady Endre Gimnázium „BrainStorm” csapata nyerte a DEbate angol nyelvű országos vitaversenyt, amelynek döntőjét pénteken rendezte a Debreceni Egyetem (DE) Angol-Amerikai Intézete.

Második helyen az It's Debateable, a DE Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziumának alakulata végzett.
Idén már negyedik alkalommal rendezte meg angol nyelvű vitaversenyét a Bölcsészettudományi Kar Angol-Amerikai Intézete. A pénteken rendezett döntőbe a tíz legjobb – Budapestről, Nyíregyházáról, Miskolcról és Debrecenből érkező – csapat jutott.

A feladat ebben az évben igazán különleges volt: a versenyzők abban mérhették össze angol nyelvtudásukat – és egyben vitakészségüket –, hogy a Mars jelenlegi kutatása alapján lehetséges-e emberi élet a vörös bolygón?

– Nem egyszerű a felkészülés erre a megmérettetésre, ezen könnyíthet a jövőben az az online elérhető magyar nyelvű tananyag, amelyet pályázati forrásból finanszírozva valósítunk meg – mondta a hirek.unideb.hu portálnak a rendezvény fő szervezője, Venkovits Balázs. Az adjunktus kiemelte: fontosak az ilyen jellegű megmérettetések, hiszen a nyelvet oktató középiskolai tanárok így kaphatnak visszajelzést befektetett munkájuk eredményéről, ugyanakkor a tanulók is felmérhetik nyelvi képességeiket.

A nyertes versenyzőket a Campus Fesztiválra szóló belépőkkel díjazták, de senki nem ment haza üres kézzel: valamennyi résztvevő értékes nyereményeket vehetett át, többek között az Amerikai Kuckó, az Amerikai Nagykövetség, az Agóra Tudományos Élményközpont, a Méliusz Könyvtár és a Bölcsészettudományi  Kar Hallgatói Önkormányzata jóvoltából.

https://www.facebook.com/debateIEAS/

Sajtóiroda - BZs


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.