Virtuális túra a Science Caféban

2019, február 11 - 12:12
Horvátország legrégebben alapított sziget-városába kalauzolja az érdeklődőket a Science Café soron következő, február 13-ai rendezvénye, amelyben Rácz Anett és Zilizi Gergő tart előadást „Vis comes true” címmel.

Vis szigetének története az időszámítás előtti időkre nyúlik vissza. Első lakói illírek és görögök voltak, majd Julius Caesar idejében római kolónia volt, később hol Bizánc, hol a magyar királyok, vagy éppen Velence fennhatósága alá tartozott. Volt az osztrák birodalom része, de uralta Napóleon, a második világháború idején Titó partizán-parancsnoki harcállása volt a szigeten egy barlangban. A jugoszláv állam felbomlásáig a sziget gyakorlatilag nem volt látogatható.

- Az előadás során a virtuális térben megelevenednek Vis természeti és kulturális értékei. Az interaktív túrán megismerhetik a sziget nevezetességeit, érdekes történeteit, legendáit. Továbbá bepillantást nyújtunk a virtuális valóság fejlődésének történetébe, és az érdeklődők testközelből is kipróbálhatják ezt a képzeletbeli túrát – mondták el a hirek.unideb.hu portálnak az előadók, Rácz Anett és Zilizi Gergő.

A Science Café szokatlan környezetben, az intézmény falain kívül népszerűsíti közérthető, olykor játékos formában a legfrissebb, legérdekesebb tudományos eredményeket.

Időpont: 2019. február 13., szerda 17 óra
Helyszín: Fórum Bevásárlóközpont Libri Könyvesbolt (Debrecen, Csapó u. 30.)

A rendezvény az EFOP-3.6.1-16-2016-00022 „Debrecen Venture Catapult Program” támogatásával valósul meg.

Sajtóiroda - BZs
 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.