Magyaros fogadóvacsora

2019, február 18 - 12:56
A Welcome Week elnevezésű programsorozat zárásaként pénteken fogadóvacsorával üdvözölték a külföldi hallgatókat a Debreceni Egyetemen. A rendezvényen a magyar gasztronómiával és kultúrával is megismerkedhettek a résztvevő diákok.

A vacsorán 80, az egyetemre különböző ösztöndíjjal érkezett hallgatót láttak vendégül a szervezők. Az esemény magyar népzenével és néptánccal kezdődött, majd a külföldi hallgatók tradicionális magyar ételeket, töltött káposztát és fánkot fogyaszthattak, amelyekhez a házigazdák hazai borokat kínáltak.

A vacsora után az Aulában táncház várta a résztvevőket, ahol nemcsak a magyar néptánc alaplépéseit sajátíthatták el, de megcsodálhatták a magyar népviseletet  is.

A Welcome Week programsorozatot a Nemzetközi Iroda, az ESN Debrecen, valamint a Hallgatói Önkormányzat Külügyi Bizottsága szervezte. A hét célja az volt, hogy a külföldi diákok megismerkedjenek a szervezetek tagjaival,  az általuk kínált programokkal, valamint az őket mentoráló hallgatókkal.

A programsorozatról bővebben a DEHÖK weboldalán (http://dehok.unideb.hu/hu/hirek--esemenyek/unnepelyes-fogadovacsora) olvashatnak.

Sajtóiroda


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.