Most „komolyan" klasszikus?

2019, február 25 - 09:58
A koncertpedagógia szerepe a zenei ízlésformálásban címmel hallhatnak előadást mindazok, akik ellátogatnak a Debreceni Egyetem tudományos ismeretterjesztő sorozata, a Science Café következő előadására.

Az ember minden korban tanult és hallgatott zenét azért az élményért, amit a zene nyújt. Arról azonban kevesebb szó esik, hogy a muzsika milyen pedagógiai lehetőségeket nyújt a különböző generációknak, mindazoknak, akik még meg sem ismerkedtek ezzel a műfajjal, és azoknak is, akik már megismerték és megszerették a zene nyújtotta élményt.

- A koncertpedagógia közvetlen célja, hogy a gyermekek élményszerűen találkozzanak a klasszikus zenével a művészeti tevékenység eredeti helyszínén. A zenepedagógusok és tudósok többsége egyetért abban, hogy az aktív befogadói attitűd kialakítása érdekében a zene befogadását tanítani kell, mert az emberek többsége egész életében befogadóként vesz részt a folyamatban – mondta a hirek.unideb.hu portálnak Váradi Judit, a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar docense.

A Science Café szokatlan környezetben, az intézmény falain kívül népszerűsíti közérthető, olykor játékos formában a legfrissebb, legérdekesebb tudományos eredményeket.

Időpont: 2019. február 27. szerda 17 óra
Helyszín: Fórum Bevásárlóközpont Libri Könyvesbolt (Debrecen, Csapó u. 30.)

A rendezvény az EFOP-3.6.1-16-2016-00022 „Debrecen Venture Catapult Program” támogatásával valósul meg.

Sajtóiroda - BZs
 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.